Klimaatonderzoek hoofdkantoor NAM

NAM is levert energie aan de samenleving en de industrie. Dat doen zij door het opsporen, ontwikkelen produceren van olie en gas uit de Nederlandse ondergrond. Het hoofdkantoor van de NAM is gesitueerd in Assen.

De case
Het binnenklimaat in diverse vertrekken van het hoofdkantoor wordt door de gebruikers als onprettig ervaren. Wij zijn gevraagd te onderzoeken wat de oorzaak is van de huidige klimaatklachten en na te gaan op welke wijze en met welke maatregelen deze verholpen kunnen worden.

Ons werk
Wij hebben een klimaatonderzoek uitgevoerd om de oorzaak van deze klachten te achterhalen. Aan de hand van een uitgebreide inventarisatie en inspectie op locatie en onderzoek naar de huidige opgestelde verwarmings-, koel- en ventilatiecapaciteit zijn de problemen met betrekking tot het binnenklimaat in beeld gebracht. Na het analyseren van de oorzaken zijn er een aantal haalbare oplossingen vergeleken. De meest optimale oplossingsrichtingen zijn uitgewerkt inclusief kostenraming, zodat er een gedegen advies gemaakt kon worden. De geadviseerde oplossing is inmiddels gerealiseerd.

Opdrachtgever
CRBE GWS IFM BV
Plaats
Assen
Meer weten?
Neem contact op met Mark Winkelman op +31 6 2065 8502.