Scania Zwolle: revitalisatie klimaatinstallaties assemblagehal

Scania is een toonaangevende producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren. De fabriek in Zwolle is de grootste en modernste assemblagefabriek van Scania ter wereld.

De case
De huidige luchtbehandelingsunits van de productiehal in Zwolle lopen tegen het einde van hun technische levensduur aan. Scania Zwolle is van plan deze te vervangen. Een geplande vervanging is een goed moment om de verschillende mogelijkheden te onderzoeken en geschikte opties te vergelijken.

Ons werk
Wij hebben voor Scania Zwolle een variantenstudie opgesteld met mogelijke alternatieven en/of installatieconcepten voor vervanging van de luchtbehandelingsunits. Op grond van de technische en financiële haalbaarheid hebben wij de meest optimale variant geadviseerd. De doelstelling van de variantenstudie is het adviseren van een optimale klimaatinstallatie, waarbij wordt gestreefd naar een maximaal resultaat tussen eisen en wensen uit functioneel en economisch oogpunt.

De uitdaging
De uitdaging van het project was de omvang van het project in combinatie met het doorlopende productieproces van Scania Zwolle. Het was van groot belang dat het productieproces tijdens de renovatie met minimale verstoringen door kon gaan. In het advies is daarom rekening gehouden met de dagelijkse werkzaamheden van de productiehal. Hierdoor beperkten we de overlast tijdens de verbouwing tot een absoluut minimum.

Opdrachtgever
Scania Production Zwolle
Plaats
Zwolle
Uitdaging opdracht
Revitalisatie met minimale verstoring van het productieproces
Meer weten?
Bel ons op 0512 - 745132.