Noorderpoort College: monumentaal pand aan de Hora Siccamasingel, Groningen

Met 16 verschillende scholen, ongeveer 14.000 studenten, 1.200 cursisten en ruim 1.400 medewerkers is Noorderpoort één van de grootste ROC’s (Regionaal Opleidingscentrum) van Noord-Nederland. Het Noorderpoort College is te vinden in de provincies Groningen en Assen.

De case
Het monumentale pand aan de Hora Siccamasingel in Groningen, waar les wordt gegeven aan studenten van de opleiding Business en Administration, was bouwkundig en installatietechnisch gezien aan een opknapbeurt toe.

Ons werk
Wij hebben het monumentale pand van het Noorderpoort College onder handen genomen en bouwkundig en installatietechnisch verbeterd. In de leslokalen is decentrale luchtbehandeling en integratie van een warmtepomp aangebracht. Daarmee wordt nog aanwezige restwarmte uit ventilatielucht gehaald.

Voor de installaties hebben we het ontwerp verzorgd. Ook waren we verantwoordelijk voor het traject van aanbesteding tot het contracteren van de installateurs.

Tijdens de realisatie hebben we een rol gekregen in het houden van toezicht op de kwaliteit van de uit te voeren werkzaamheden alsook de directievoering hierover.

Om na de oplevering in december 2016 een goede werking van de installatie te waarborgen, is na afronding van de realisatiefase een monitoringstraject ingezet van 2 jaar.

Opdrachtgever
Noorderpoort College
Plaats
Groningen
Uitdaging opdracht
Integratie van een ventilatie installatie in een monumentaal pand
Meer weten?
Neem contact op met Mark Winkelman op 06-20658502.