Double Tree, by Hilton Hotel Amsterdam

Op het Oosterdokseiland in het hart van Amsterdam pal naast het Centraal Station is een nieuw stuk binnenstad gerealiseerd dat zich kenmerkt door hoogwaardige en moderne architectuur. Bijzondere gebouwen op het Oosterdokseiland zijn onder meer het Conservatorium van de Amsterdamse Hoogeschool voor de Kunsten, de Openbare Bibliotheek Amsterdam maar ook bedrijven als TomTom, Saturn en VaPiano hebben hier hun domicilie.

Op deze prachtige plek is het Double Tree, by Hilton Hotel Amsterdam gebouwd, qua oppervlakte het grootste hotel van Nederland met maar liefst 553 kamers en suites en een veelzijdig aanbod van horeca en congres- en vergaderfaciliteiten. Vanuit dit hotel zijn er schitterende vergezichten over het IJ en de historische stad. Een gebouw met veel moderne technologie: de hypermoderne kamers zijn allemaal voorzien van ramen van plafond tot vloer en zijn allemaal uitgerust met gratis Wi-Fi, een iMac multimedia systeem waarbij toegang verleend wordt tot iTunes, iChat, iPhoto en video-conferencing met een in de tv gebouwde camera.

Namens Deerns Raadgevende Ingenieurs heeft Mark Winkelman bij de uitvoering van dit enorme project toezicht gehouden op de kwaliteit tijdens de realisatie van de installaties.